Tuesday, May 21, 2019

Dan Vasile Mihale: Ori la bal, ori la spital, după europarlamentare

România va arăta altfel, sau la fel, după rezultatele la alegerile europarlamentare și după sentința în dosarul angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman, în care Liviu Dragnea a fost condamnat, în primă instanță, la trei ani și șase luni de închisoare cu executare. De votanți depinde, dar și de onestitatea completului de la Curtea Supremă care judecă speța care îl vizează pe Dragnea. Și anticipez doar două scenarii serioase, ambele având o legătură directă cu rezultatul alegerilor la europarlamentare. Să le luăm pe rând.


Dacă PSD obține un scor decent la alegerile din 26 mai, adică peste 30%, iar Dragnea ar fi achitat, partidul-stat va triumfa. Dragnea se va reîncărca și va continua, alaturi de asistatul ALDE Tăriceanu, să îndepărteze România de la parcursul său euroatlantic. Acesta este scenariul pesimist, de spital, dar foarte posibil, dacă unii dintre români vor vota, din nou, legați la ochi.

În cel de-al doilea scenariu, cel optimist, de bal, PSD obține un scor electoral jenant, sub 25% și se claseasă sub primul partid din opoziție. În acest caz, Dragnea este pe făraș, din punct de vedere politic. Nici nu mai contează, dacă este achitat sau condamnat în dosarul angajărilor fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman.

O eventuală condamnare ar urgenta, însă, războiul din partid pentru preluarea puterii, în timp ce o achitare ar arunca PSD într-un lung război de gherilă pentru detronarea lui Dragnea.

Există însă și varianta, puțin probabilă, ca Dragnea să ia o decizie bărbătească și demisionează de la conducerea PSD și a Camerei Deputaților. Dragnea s-a lăudat tot timpul cu bărbăția lui, dar nu a demonstrat niciodată că este bărbat. S-a ascuns, mai mereu, sub fustele doamnelor pe care le-a cocoțat în funcții înalte.

Șefia Camerei o va pierde oricum, dacă PSD iese terfelit după europarlamentare. Este principalul deziderat al fostului pesedist Victor Ponta la care vor cupla, probabil, și celelalte partide din opoziție, care nu exclud varianta unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă, după europarlamentare.

Oricare ar fi viitorul politic al lui Dragnea, oamenii de bună credință, indiferent de preferințele electorale, trebuie să înțeleagă că viitorul României nu este sinonim cu viitorul unui om. Asta se întâmpla doar în comunism, iar regimul Dragnea, prin manipulare, dezinformare și legiferare în interes personal, spre asta îndreaptă România.

No comments:

Post a Comment

Comments System

[blogger][disqus][facebook]

Disqus Shortname

theme-daddy