Monday, June 3, 2019

Dan Vasile Mihale: Carmen Dan este pe făraș! Dăncilă, prinsă în menghină


Tot mai multe voci din Poliție cer, la unison, demiterea ministrului de Interne, Carmen Dan, cea mai fidelă slugă a jupânului Liviu Dragnea, în prezent încarcerat. Picătura care a umplut paharul este recenta tragedie din Timiș, unde un polițist a fost împușcat mortal de către un urmărit general pentru tâlhărie. Ce i se reproșează fostei secretare de la Videle? Că nu a făcut absolut nimic pentru polițiști și că a folosit, în general, instituția doar că să răspundă la comezile politice.


Carmen Dan a fost contestată încă de la numire. Mulți au pus la îndoială competența sa de a conduce o instituție cu un statut aparte și nu s-au înșelat. Ministerul de Interne, sub Carmen Dan, a devenit o instituție hâdă, care s-a îndepărtat cu totul de cetățean.

Prima gafă majoră făcută de Carmen Dan a fost transformarea Jandarmeriei într-un mic ,,SPP'' pentru liderii PSD. Și asta pentru că jupânul Dragnea avea o problemă personală cu șeful SPP, Lucian Pahonțu, despre care spunea că este omul lui Iohannis.

A două gafă majoră comisă de Carmen Dan a fost tentativa de a trece Departamentul de Informații și Protecție Internă (DIPI), fosta ,,Doi și-un sfert'', în subordinea directă a ministrului.

Cea mai mare gafă comisă, însă, sub mandantul lui Carmen Dan este, de departe, reprimarea violentă a protestelor din 10 august 2018, când tot Jandarmeria, prin ordin verbal de la Scroviștea, a acționat disproporționat față de protestatarii care au participat la mitingul diasporei.

Modul în care a fost gestionat, prin manipulare, acest episod rușinos din istoria României, care s-a lăsat doar cu demiterea prefectului Speranța Cliseru și o tentativă de puci în PSD și NU cu pedepsirea adevăraților vinovați, era un motiv suficient de puternic pentru ca doamna Carmen Dan să demisioneze.

Doamna Carmen Dan nu vrea însă demisioneze. Nu înțelege, probabil, ce se întâmplă. Nu vrea sau nu poate. Când i-a cerut demisia președintele Iohannis, Carmen Dan a anunțat că ,,nu o va face imediat, nici imediat'', aluzie la faptul că președintele Iohannis a folosit de două ori în discursul său cuvântul ,,imediat''. Șmecherie ieftină marca PSD, din gama ,,pentru că putem''. În treacăt fie spus, nu prea mai pot după 26 mai. Este evident pentru orice om inteligent.

Nici acum după tragedia de la Timiș, Carmen Dan nu înțelege de ce i se cere demisia și dă vina pe Iohannis pentru că Legea privind statutul polițistului nu a fost promulgată și trimisă la CCR.

Fostul premier al României, Mihai Tudose, a fost primul care a acuzat-o public pe Carmen Dan că minte și i-a cerut demisia. Episodul s-a consumat în ianuarie anul trecut, imediat după ce s-a aflat despre poliţistul arestat pentru agresiuni sexuale asupra unor copii. Tudose știa însă că Dragnea nu o să lase din brațe și chiar asta s-a întâmplat.

Mulți i-au cerut public demisia lui Carmen Dan. Acest lucru părea însă imposibil înainte de condamnarea lui Dragnea. Soarta lui Carmen Dan este acum în mâinile premierului. Dacă s-a dezis cu adevărat de Dragnea, Dăncilă are ocazia să o demonstreze. Pentru că, vorba sindicatelor din Poliție, s-a umplut paharul...

No comments:

Post a Comment

Comments System

[blogger][disqus][facebook]

Disqus Shortname

theme-daddy