Monday, May 27, 2019



Dan Vasile Mihale: PSD și ALDE au cules ce au semănat


Când semeni vânt, culegi furtună! Asta i s-a întâmplat lui Dragnea, care a luat România pe persoană fizică. Dragnea și acoliții săi au avut indecența să creadă că pot transforma, din nou, România într-o dictatură în care să jubileze partidul-stat. S-au înșelat amarnic. România s-a trezit și a votat masiv anti-Dragnea, anti-PSD.


Dragnea și susținătorii săi, mulți dintre ei toxici, au ignorat orice evidență, începând cu furia străzi și terminând cu avertismentele internționale, inclusiv amenințarea Comisiei Europene cu activarea celebrului Artiol 7 din Tratatul UE, ''arma nucleară” împotriva statelor membre care încalcă valorile Uniunii.

Au guvernat prost și au legiferat în interes personal. Au cocoțat în funcții persoane low profile, autosuficiente și cu grave carențe educaționale. Au experimentat o serie de pseudo-reforme în domeniul fiscal. Au majorat salariile și pensiile din pix și au îndatorat România pe următorii 20 de ani. Au naționalizat Pilonul II de pensii și au distrus orice urmă de predictibilitate economică. Și sunt doar câteva dintre motivele pentru care românii au votat într-un număr atât de mare împotriva PSD, împotriva găștii lui Dragnea. Sub 25% este un scor rușinos atît pentru liderul Liviu Dragnea, cât și pentru un partid de guvernământ

Și ALDE Tăriceanu, asistatul PSD, a culest tot ce a semănat. Nu a atins nici măcar pragul de a intra în Parlament. Rușinos pentru un politician cu experiența lui Tăriceanu, care se visa prezidențiabil din partea PSD-ALDE.

Umilința cea mai mare a venit, însă, din diaspoara, unde PSD și ALDE au obțiunt un scor rușinos: 2,77 % pentru Dragnea și 1,19% pentru Tăriceanu. Liderii coaliției știau că nu se bucură de multă popularitate în afara țării, așa că au încercat, din nou, printr-o organizare deficitară să boicoteze votul diasporei.

Nu a fost ,,o furtună a urii'', cum a declarat jupânul Dragnea, ci un vot al bunului simț. Românii au votat normalitatea. Au refuzat dictatura și întoarcerea la partidul-stat.

No comments:

Post a Comment

Comments System

[blogger][disqus][facebook]

Disqus Shortname

theme-daddy