Friday, June 14, 2019

Dan Vasile Mihale: PSD este în comă, PNL face dializă


PSD se manifestă, metaforic vorbind, ca un muribund, ținut artificial în viață de aparate. Cu o conducere interimară compromisă iremediabil, PSD nu mai are nicio șansă să supraviețuiască politic. Noul eșalon este lipsit de crediblitate și extrem de predictibil, eșalonul doi este dominat de oportuniști, iar eșalonul trei (rezerva de cadre) nu există.




Încarcerarea lui Dragnea și pierderea alegerilor europalamentare au făcut țăndări partidul-stat. Cu o conducerea interimară ridicolă, născută din onirismele fostului lider suprem Liviu Dragnea, PSD se îndreaptă spre autodizolvare. Așa cum anticipam, fripturiștii au ajuns să se sfâșie între ei.

Tabăra din jurul binomului Dăncilă-Oprișan pare să fie mai numeroasă, dar nu foarte puternică. Aici s-au aciuat baronii lași și oportuniști. Talibanii radicalizați, precum Robert Negoiță, au pus deja o etichetă noi conduceri interimare: coșmar.

Sunt de acord, parțial, cu Robert Negoiță. Cei care îi întorc acum cheița premierului marionetă Viorica Vasilica Dăncilă sunt de coșmar. Aș adăuga însă o altă evidență. PSD este în ansamblu un partid de coșmar care a scos România de pe harta lumii civilizate.

PSD și-a pierdut nu numai stăpânul, ci și busola. Și nu are șanse prea mari să supraviețuiască cu actualii lideri de la centru și din teritoriu. Toată lumea vede deriva, inclusiv foștii lideri PSD. Adrian Năstase și Octav Cozmâncă au înființat un comitet de sprijin, iar Geoană face potecă la Palatul Victoria. Ce spectacol sinistru. Fostul comunist Cozmâncă vine în sprijinul noului PSD.

Oamenii ăștia nu înțeleg, nici în ceasul al doisprezecelea, că PSD nu poate să renască cu oameni precum Dăncilă, Carmen Dan, Andronescu, Oprișan, Bădălu, Buzatu, Șerban Nicolae, Codrin Șfefănescu, Nicolicea și Iordache. Lista este mult mai lungă, dar mă opresc aici. Fără o infuzie de cadre proaspete, necompromise, PSD nu poate să mai iasă din comă.

Nici PNL nu stă mai bine la acest capitol. De aceea face dializă. Alegerile europarlamentare au fost câștigate datorită importului de cadre. De de asta a mers, pentru că alegerea lui Rareș Bogdan a fost inspirată. Data viitoare nu o să mai țină, pentru că și PNL, la fel ca și PSD, are grave probleme cu eșalonul superior. Nu poți să mai defilezi în fața electoratului cu personaje politice precum Orban, Blaga, Stolojan, Bușoi, Boagiu etc.



No comments:

Post a Comment

Comments System

[blogger][disqus][facebook]

Disqus Shortname

theme-daddy