Thursday, March 28, 2019

Dan Vasile Mihale: Coaliția PSD-ALDE scoate România de pe harta lumii


În loc să-și pună cenușă în cap și să demisioneze, Viorica Vasilica Dăncilă se laudă că a pus România pe harta lumii și se face că nu vede ce tsunami a stârnit prin declarația sa iresponsabilă privind mutarea ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim. Desigur pentru asta îți trebuie inteligență și demnitate. Și mă opresc aici, din prea mult bun simț.

Ideea mutării ambasadei nu este însă a doamnei Dăncilă, ci a jupânului Dragnea, marele ,,patriot'' care a învrăjbit România și a resuscitat partidul de stat. Hulit de Europa pentru gravele derapaje privind respectarea statului de drept, Dragnea, care a acuzat Europa și NATO de blat cu statul paralel, încearcă pe toate căile să se lipească de SUA prin intermediul Israelului, acceptând toate fanteziile lui Benjamin Netanyahu și el acuzat de fapte de corupție în Israel.

România face parte din UE, iar Uniunea este prudentă în ceea ce privește intenția lui Netanyahu de a forța recunoașterea internațională a Ierusalimului drept capitală a Israelului. Și asta pentru că Ierusalimul este locul sfânt atât pentru evrei, cât și pentru creștini și musulmani. Pentru fiecare dintre aceste religii există un loc în Cetatea Veche a Ierusalimului. Acesta este și motivul pentru care UE adoptă o politică prudentă față de Orientul Mijlociu.

Consecințele acestei greșeli grave au fost foarte bine sintetizate de fostul președinte Traian Băsescu. „ A aruncat pe apa sâmbetei 50 de ani de politică externă românească în Orientul Mijlociu” şi „ne singularizează în interiorul Uniunii Europene”.

Efectele au început deja să apară. Cel mai dur avertisment a venit de la Liga Arabă, care a avertizat România că intenția de a-și muta ambasdada din Israel la Ierusalim va pune în pericol relația sa cu lumea arabă. Anterior acestui avertisment Regele Iordaniei și-a anulat vizita în România, iar Marocul i-a sugerat lui Călin Popescu Tăriceanu să-și amâne vizita.

Acestea fiind spuse, putem trage doar o concluzie: dictatura majorității, prin marioneta Dăncilă, ne-a pus, vorba domnului Băsescu, pe ,,harta penibilului''.
Victor Rebengiuc şi Taxi, mesaj devastator: Băi, nenorociţilor! (VIDEO)

No comments:

Post a Comment

Comments System

[blogger][disqus][facebook]

Disqus Shortname

theme-daddy