Thursday, April 4, 2019

Dan Vasile Mihale: Ce trădează mesajul PSD pentru ambasadele critice


Mesajul transmis de PSD, prin vocea premierului marionetă Viorica Vasilica Dăncilă, celor 12 ambasade care critică asaltul constant asupra justiției trădează autosuficiență, dilentantism, iresponsabilitate și, nu în ultimul rând, disperare. Frustrați că nu reușesc cu șmecheria lor ieftină să prostească Europa, așa cum fac cu propriul electorat, liderii conjuncturali ai PSD-ALDE acuză partenerii strategici ai României de dublă măsură și ingerințe în actul de justiție.



Ce ipocrizie și tupeu fără margini! Prinși cu nădragii în vine în timp ce încercau să siluiasă, din nou, justiția cu o ordonanță care modifică codurile penale cu dedicație pentru Dragnea, hoții strigă hoții! Nici nu mă așteptam la altceva.

Actualul PSD și asistatul ALDE sunt în stare de orice. Această coaliție nefericită și toxică pentru țară nu guvernează pentru România, ci pentru propriul său interes, un interes gregar de castă care a confiscat votul popular din 2016, când, să nu uităm, electoratul naiv și manipulabil a votat PSD, nu Dragnea.

După exercițiul de imagine, aproape reușit, de la ședința solemnă a Parlamentului dedicată aniversării a 15 ani ani de la aderarea României la NATO, când Tăriceanu și Dragnea au evitat cu schemă să răspundă la atacurile lui Iohannis, liderii puterii au dat măsura valorii lor.

Grăbiți să răpundă celor 12 ambsadori care are au semnalat derapajele actualei puteri în ceea ce privește respectarea statului de drept, Tăriceanu și Dragnea au îmbrobodit-o pe Dăncilă să citească un mesaj stufos în care sunt desființați atât cei 12 ambasadori, cât și prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Atacul final s-a concentrat asupra lui Antonio Tajani, președintele Parlamentului European, pe care îl acuză că intervine în actul de justiție din România, fix ce i se reproșează actualei puteri de la București. Asta după ce Tajani a criticat actuala putere pentru șicanele la care este supusă Kovesi, care este înscrisă în cursa pentru postul de procuror-șef al Parchetului European.

Susținerea lui Kovesi de către liderii UE a stârnit neliniște la București, unde s-a încercat, prin orice mijloace, denigrarea fostei șefe DNA. Coaliția PSD-ALDE știe că acuzațiile aduse lui Kovesi sunt fragile și că denunțătorul este, la fel ca și Dragnea, un beneficiar al statului paralel și un personaj controversat.

Supărarea cea mai mare a liderilor PSD-ALDE este însă alta. Ceasul ticăie în procesele lor, iar Europa a devenit prea băgăcioasă și nu-i lasă să-și facă mendrele în voie.

No comments:

Post a Comment

Comments System

[blogger][disqus][facebook]

Disqus Shortname

theme-daddy