Monday, April 8, 2019

Dan Vasile Mihale: ANAF, cea mai haotică instituție din subordinea chiparosului Teodorovici





Cea mai haotică instituție din subordinea ministrului chiparos Teodorovici ia cu japca bani de la contribuabilii activi din România pentru a susține bugetul construit pe datorie de guvernarea toxică PSD-ALDE. În nicio țară din lumea civilizată, Fiscul nu se regularizează cu cetățenii după multe alte regularizări care, la fel ca și în cazul sentințelor definitive, ar avea caracter irevocabil.

De când a revenit la putere PSD, ANAF a devenit, prin intermediul impostorilor numiți în executiv, un instrument de scos bani din piatră seacă.

Nicăieri în lumea civilizată nu se întâmplă ceva similar. După regularizare, plătește cine a greșit. Dacă este vorba de angajatul ANAF, acesta este trimis acasă, cu preaviz, că doar lucrează la stat. În România lui Dragnea, plătește doar contribuabilul pentru greșeala angajatului incompetent. Corecție la corecție, așa se lucrează la ANAF.

Este atâta lipsă de bun simț și rea voință în birourile ANAF că te apucă sila. Orice contestație depusă la ANAF, cel puțin la sectorul 2, primește răspuns la Sfântul Așteaptă. Nu este normal ca o contestație depusă în 2018 pe o sumă umflată din pix să nu fie rezolvată până în aprilie 2019. Și, desigur, nu este normal să primești decizii de impunere pentru anii anteriori în care tu, contribuabil, ai achitat sumele stipulate în deciziile de impunere anterioare.

Spațiul virtual al ANAF, atunci când funcționează, este un amalgam haotic din care nu poți afla, în timp util, ce ai de plătit și când. Mai nou, au apărut și niște termene de plată în baza unor anticipări a câștigului pentru anul în curs. Ce contribuabil român din mediul privat are siguranța că va avea același venit până la finele anului?

Sunteți varză, glorioși finanțiști PSD! Vă doresc să stați la coadă la ANAF și după ce intrați în opoziție!

No comments:

Post a Comment

Comments System

[blogger][disqus][facebook]

Disqus Shortname

theme-daddy