Thursday, April 18, 2019

Dan Vasile Mihale: După Toader, Nicolicea! Am scăpat de Dracu și am dat de taică-su


Cine este și ce a făcut Tudorel Toader știm cu toții Am scris mult despre asta. De aceea nu o să insist prea mult. Amintesc doar faptul că și-a legat numele de modificarea celor trei legi fundamentale ale Justiției, de declasificarea protocoalelor dintre SRI și parchete, inițiativă care a avut ca efect desființarea a sute de sentințe, de execuția Laurei Codruța Kovesi și de mazilirea procurorului general, procedură în curs. Acestea sunt, în linii mari, realizările fostului ministru Toader. Faptele de arme ale lui Toader pălesc însă în fața ,,mărețelor realizări'' ale politrucului Nicolicea.


Deputatul Eugen Nicolicea s-a remarcat în trecut prin declarațiile controversate și pozițiile sale ferme de susținere a modificărilor aduse legilor Justiției.

Nicolicea este cel care a modificat în Parlament legea recursului compensatoriu astfel încât, în mai puțin de 18 luni, au fost eliberați din pușcării peste 14.000 de deținuți, printre care tâlhari și violatori.

În ianuarie 2019, Eugen Nicolicea vehicula nevoia de modificare a Codului Penal, astfel încât insulta și calomnia să redevină fapte penale, iar în februarie, același an, aprecia că magistrații care protestau față de modificările aduse legilor Justiției ar trebui să ajungă la închisoare.

Și studiile de drept ale deputatului Eugen Nicolicea ridică semne de întrebare. Potrivit unei anchete din 2017 a jurnaliştilor de la Adevărul, Nicolicea a absolvit Dreptul la Universitatea Spiru Haret, filiala din Drobeta Turnu Severin, forma de „Învăţământ la Distanţă”.

Biroul pentru informare publică al Camerei Deputaţilor a refuzat să dea informaţii presei despre studiile juridice ale deputatul Eugen Nicolicea, preşedintele comisiei de specialitate. La fel a făcut și Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluționarilor. Instituția ține secret dosarul pe baza căruia Nicolicea a primit certificatul de „luptător determinant”.

Potrivit Recorder.ro, în cererea pe care a depus-o pentru obținerea certificatului de revoluționar, parlamentarul susține că a luptat împotriva comunismului la Turnu Severin, în timp ce CV-ul de pe site-ul Camerei Deputaților îl arată, în acea perioadă, ca angajat al unei întreprinderi din București.

Determinare în acțiunile impuse de partid, devotament față de conducerea supremă, studii de specialitate care ridică semne de întrebare și un certificat de revoluționar obținut în condiții netransparente. Cam asta îl ,,recomadă'' pe Nicolicea pentru postul de ministru al Justiției.

No comments:

Post a Comment

Comments System

[blogger][disqus][facebook]

Disqus Shortname

theme-daddy