Wednesday, May 8, 2019

Dan Vasile Mihale: PSD a îngenuncheat ultima redută a democrației! Se deschid porțile închisorilor











Dictatura majorității PSD-ALDE a reușit, prin votul de marți, 7 mai, să preia controlul CCR. Cu alte cuvinte, ultimul garant al statului de drept a fost pus la butoniera jupânului Dragnea. Prin trimiterea lui Gheorghe Stan și Cristian Deliorga la CCR, orice dorință a dictaturii PSD-ALDE devine literă de lege. CCR va da testul suprem pe 20 mai.


Pe 20 mai, CCR urmează să se pronunțe pe o speță capitală: legalitatea completurilor de trei nespecializate. Sesizarea la CCR a fost făcută de Florin Iordache, ca șef interimar al Camerei, în lipsa lui Dragnea, care se trata într-un spital privat pentru o dublă hernie de disc, și îl are ca principal beneficiar pe Liviu Dragnea. Concret, Iordache susține, la fel ca și avocații lui Dragnea, că liderul PSD a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare de un complet care nu avea calificarea pentru a judeca fapte de corupție.

Dacă CCR admite sesizarea lui Iordache, toate sentințele date, din 2014 până în prezent, de completurile de trei nespecializate în fapte de coupție sunt desființate, iar cei care au fost deja condamnați ies de după gratii.

Votul de marți a modificat fundamental arhitectura CCR. Curtea este alcătuită din nouă judecători, numiţi pentru un mandat de nouă ani, care nu poate fi prelungit sau înnoit. Din cei nouă judecători, trei sunt numiţi de Camera Deputaţilor, trei de Senat şi trei de Preşedintele României. PSD controlează în acest moment cel puțin patru judecători de la CCR. Aceștia sunt Cristian Deliorga, Gheorghe Stan, Valer Dorneanu și Marian Enache. Pe această listă mai pot intra, după caz, Daniel Morar propus la CCR de Traian Băsescu, dar văzut adesea în compania lui Florin Iordache și Varga Attila, reprezentantul UDMR în CCR. UDMR votează la CCR la fel cum votează și în Parlament, adică alături de PSD-ALDE.

Așa că este ușor de anticipat modul în care vor vota, pe 20 mai, judecătorii enumerați mai sus. Nu se știe niciodată. Poate că Varga Attila sau Daniel Morar vor înclina balanța în defavoarea lui Dragnea.

Tot pe 20 mai, Dragnea așteaptă o decizie și de la Înalta Curte de Casație și Justiție, unde completul de cinci judecători s-ar putea pronunța definitiv în dosarul ,,Bombonica'' în care liderul PSD a fost condamnat, în primă instanță, la trei ani și șase luni de închisoare cu executare.

La cum s-au mișcat însă lucrurile, este posibilă o nouă amânare și în dosarul ,,Bombonica'', dar și la CCR pe sesizarea lui Iordache. Oricum CCR trebuie să se pronunțe, în curând, și sesizarea lui Iohannis privind modificarea Codului Penal și cel de procedură penală în care Puterea a strecurat, printre altele, și scurtarea termenlor de prescriere a unor fapte. Principalul beneficiar este tot Dragnea...

No comments:

Post a Comment

Comments System

[blogger][disqus][facebook]

Disqus Shortname

theme-daddy