Thursday, May 9, 2019

Dan Vasile Mihale: Iohannis, la masă cu liderii Europei. Dragnea, la miting





România oferă lumii, din nou, un nou spectacol grotesc. Iohannis stă la masă cu cei mai importanți lideri ai UE, în cadrul Summit-ului informal de la Sibiu, în timp ce Liviu Dragnea, adevăratul jupân al României, testează, la Iași, puterea de mobilizare a pesediștilor moldoveni pentru scrutinul din 26 mai.

Joi, în timp ce Iohannis îi primea la Summit-ul de Sibiu pe cei mai importanți lideri ai Europei, jupânul Dragnea scria, pe Facebook, un mesaj pentru votanții PSD care se încheia mobilizator: "Ne vedem la Iași!"

Fin cunoscător al istoriei, Dragnea a evocat, în treacăt, și cele trei mari evenimente pe care România le marchează pe 9 Mai: Proclamarea Independenței, Ziua Victoriei Coaliției Națiunilor Unite asupra Germaniei naziste și Ziua Europei.

În acest context, Dragnea a amintit și de "familia din care facem parte de mai bine de 12 ani'' și a subliniat că trebuie să avem grijă "împreună'' de viitorul acesteia. Sună bine, dar nu din gura lui Dragnea!

Liderul PSD este mai aproape de Rusia decât de Europa. Dragnea nu a ținut niciodată cont de gura Europei. Nici când a fost vorba de mutarea ambasadei României la Ierusalim, nici când toate cancelariile europene clamau asaltul asupra justiției și nerespectarea statului de drept.

Umilința cea mai mare a venit chiar de la PES (Partidul Socialiștilor Europeni), familia europeană din care face parte PSD. Nici Viorica Vasilica Dăncilă și nici Dragnea nu au fost invitați la reuniunea PES de la Sibiu, care s-a desfășuat înaintea Summit-ului. Ba mai mult, președintele PES, Serghei Stanișev, a avut un mesaj critic față de derapajele puterii de la București.

Ce pretenții poți să ai când acuzi Comisia Europeană de blat cu statul paralel și ignori, cu trufie, mesajele repetate ale ambasadorilor europeni acreditați la București? Desigur nu foarte multe!

Așa că Dragnea s-a resemnat cu un miting de amploare la Iași, la care nici Viorica Vasilia Dăncilă nu participă, unde oamenii sunt aduși cu arcanul ca să gâdile orgoliul nemăsurat al liderului suprem.

În ceea ce îl privește pe Iohannis, nu insist. Putea să-i invite la Summit, măcar ca observatori, și pe Dragnea, și pe Dăncilă. Nu strica nicio arhitectură constituțională. Dragnea oricum nu ar fi onorat invitația pentru că, în general, are altă agendă, iar Viorica Dăncilă nu l-ar fi deranjat foarte tare.

De râsul lumii, de la stânga la dreapta. Am oferit lumii, din nou, un spectacol grotesc.

No comments:

Post a Comment

Comments System

[blogger][disqus][facebook]

Disqus Shortname

theme-daddy